Moje Hruška, Domácí jahodový džem

Aktuální leták 16. 7. - 22. 7. 2024

Otevřít v PDF

Domácí jahodový džem

Do 2 hod./ Pro 10 osob / Snadné / Ostatní / Česká kuchyně

Suroviny:

1 kg jahod

0,5 kg cukru

1 ks citrón

 

Postup:

Jahody umyjeme a očistíme. Dáme do mísy a zasypeme cukrem. Necháme 2 hod odležet v lednici. Směs přendáme do hrnce a pomalu vaříme. Během vaření sbíráme pěnu. Vaříme dokud se směs nezredukuje na polovinu. Přidáme šťávu z citrónu a vaříme do požadované konzistence. Do očištěných sklenic plníme směs ještě za horka. Ukládáme na plech a víčka položíme bokem, vložíme do vyhřáté trouby na 120 stupňů na cca 15 minut. Vyndáme z trouby. Sklenice pořádně zavřeme a otočíme dnem vzhůru nohama. Po 10 minutách otočíme zpět a necháme vychladnout. Přejeme dobrou chuť.

 

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.