Do 50 min./ Pro 6 osob / Snadné / Polévka / Česká kuchyně
Suroviny:
5 ks brambor
500 g kysaného zelí
1 ks cibule
500 g uvařeného uzeného masa
1,5 l vývaru z uzeného masa
2 ks klobásky
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce sladké papriky
2 lžíce sádla
3 ks bobkového listu
2 lžíce cukru
4 lžíce zakysané smetany
4 lžíce sladké smetany
Sůl
Pepř
Postup:
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka. Uzené maso uvaříme v papiňáku. V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme papriku a hladkou mouku, krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a promícháme. Zelí, maso, klobásku nakrájenou na kostičky, bobkové listy, nové koření přidáme do vývaru, osolíme, opepříme a vaříme cca 30. min. Na závěr dáme do vývaru uvařené brambory, zakysanou a sladkou papriku. Dle potřeby dochutíme cukrem. Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.