Do 90 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Hlavní chod / Česká kuchyně
Suroviny:
1 kg mletého hovězího masa
1 kg brambor
1 ks cibule
4 ks stroužků česneku
2 ks mrkve
1 ks petržele
400 g drcených rajčat
3 ČL rajčatového protlaku
5 PL worcesterské omáčky
500 ml kuřecího vývaru
300 ml černého piva
120 g másla
3 žloutky
200 g nastrouhaného čedaru
Snítek tymiánu
Sůl
Pepř
Postup:
Nejdříve si připravíme kaši. Oloupané brambory uvaříme doměkka. Vodu slijeme a brambory rozšťoucháme, vmícháme máslo, žloutky, sýr, osolíme, opepříme a zamícháme. V hrnci rozpálíme olej a zprudka orestujeme mleté maso. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, mrkev, petržel a lístky tymiánu. Restujeme cca 4 minuty. Přidáme rajčata, protlak, pivo, worcesterovou omáčku a vývar. Vaříme cca 1 hodinu. Vychladlou masovou směs vložíme do pekáče a zakryjeme ji bramborovou kaší. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut. Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.