Moje Hruška, Svíčková omáčka z tlakového hrnce

Aktuální leták 26. 3. - 8. 4. 2024

Otevřít v PDF

Svíčková omáčka z tlakového hrnce

Do 1 hod./ Pro 4 osoby / Snadné / Hlavní chod / Česká kuchyně

Svíčková omáčka z tlakového hrnce

Suroviny:

700 g hovězího masa

3 lžíce sádla

3 kusy petržele

3 kusy mrkve

1 kus řapíkatého celeru

1 kus cibule

1 sklenička Halali směs pod svíčkovou

1 kelímek smetany ke šlehání

5 ks nového koření

4 kusy bobkového listu

Citron

Cukr

Sůl

Pepř

Postup:

Maso omyjeme a veškerou zeleninu nakrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a vložíme osolené a opepřené maso, které zprudka orestujeme. Maso vytáhneme a do výpeku vložíme veškerou zeleninu a koření, které krátce podusíme. Maso vložíme k zelenině zpět do hrnce, osolíme, opepříme, přidáme skleničku Halali a zalijeme vodou. Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme cca 1 hodinu. Pak maso vyndáme z hrnce a zeleninu rozmixujeme (nezapomeneme vyndat koření). Přidáme smetanu a krátce povaříme. Dochutíme cukrem a šťávou z citronu. Podáváme nejlépe s karlovarským knedlíkem.

Přejeme dobrou chuť !

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.