Do 20 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Polévka / Španělská kuchyně
Španělská česneková polévka
Suroviny:
5 ks rajčat
6 ks stroužků česneku
5 ks krajíčků bagety
2 ks vejce
2 Pl oleje
1 LT vody
100 g strouhaného sýru
Petrželka
Sůl
Pepř
Postup:
Rajčata omyjeme, nařízneme do křížku a v misce zalijeme vřící vodou. Necháme 5 minut stát a potom nožíkem sloupneme slupku. Dužinu nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Plátky bagety nakrájíme na kostičky a nasucho opečeme v pánvi. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme česnek a osmahneme do zlatova. Přidáme nakrájená rajčata, orestujeme a zalijeme 1 litrem vody, osolíme, opepříme a vaříme mírným varem 15 minut. Polévku sundáme z ohně a postupně do ní vmícháme vejce prošlehaná se sýrem a petrželkou. Servírujeme do talíře s opečenými kostičkami bagety a ozdobíme petrželkou.
Přejeme dobrou chuť!
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.