Moje Hruška, Španělská česneková polévka

Aktuální leták 23. 4. - 29. 4. 2024

Otevřít v PDF

Španělská česneková polévka

Do 20 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Polévka / Španělská kuchyně

Španělská česneková polévka

Suroviny:

5 ks rajčat

6 ks stroužků česneku

5 ks krajíčků bagety

2 ks vejce

2 Pl oleje

1 LT vody

100 g strouhaného sýru

Petrželka

Sůl

Pepř

Postup:

Rajčata omyjeme, nařízneme do křížku a v misce zalijeme vřící vodou. Necháme 5 minut stát a potom nožíkem sloupneme slupku. Dužinu nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Plátky bagety nakrájíme na kostičky a nasucho opečeme v pánvi. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme česnek a osmahneme do zlatova. Přidáme nakrájená rajčata, orestujeme a zalijeme 1 litrem vody, osolíme, opepříme a vaříme mírným varem 15 minut. Polévku sundáme z ohně a postupně do ní vmícháme vejce prošlehaná se sýrem a petrželkou. Servírujeme do talíře s opečenými kostičkami bagety a ozdobíme petrželkou.

Přejeme dobrou chuť!

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.