Do 20 min./ Pro 4 osoby / Příloha / Česká kuchyně
Suroviny:
1 kg brambor typu A
100 g cibule
150 g kyselé okurky
3 PL octu
2 PL cukru
2 PL řepkového oleje
2 PL pitné vody
Sůl
Pepř
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme prochladnout. Studené brambory překrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, okurky nakrájíme na slabé plátky. Vše dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme olej, ocet, cukr, vodu a zlehka promícháme tak, aby brambory zůstaly v plátcích. Dáme vychladnout do lednice. Salát podáváme jako přílohu. Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.