Moje Hruška, Nakládaný hermelín

Aktuální leták 26. 3. - 8. 4. 2024

Otevřít v PDF

Nakládaný hermelín

do 20 min./ Pro 4 osoby / Snadné/ Sýr / Česká kuchyně

Nakládaný hermelín

Suroviny:

4 kusy hermelínu (v akci za 21,90)

300 ml slunečnicového oleje

10 stroužků česneku

4 kusy cibule

4 ks beraních rohů

2 ks feferonky

1 lžička oregana

1 lžička červené mleté papriky

1 lžička drceného kmínu

 

Postup:

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Připravíme si česnekovou pastu a cibuli nakrájíme na kolečka. Vnitřky sýru potřeme česnekem a přidáme cibuli. Hojně posypeme červenou paprikou, oreganem, drceným kmínem, posolíme a popepříme. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily. Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme nakrájenou cibuli, feferonkou a prokládáme sýrem. Takto opakujeme, dokud není sklenice naplněna spolu s ostatními ingrediencemi. Zalijeme olejem a uložíme na tmavé místo pokojové teploty. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce. Nejlepší nakládané hermelíny se doporučují podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.