Do 30 min./ Pro 6 osob / Snadné / Hlavní chod / Česká kuchyně
Suroviny:
500 g fazolí
1 ks konzerva kukuřice
1 ks konzerva rajčat
1 ks klobása
150 g anglické slaniny
6 ks stroužků česneku
2 ks cibule
2 ks jarní cibulky
250 g žampionů
100 g sádla
1,5 l hovězího vývaru
1 PL rajského protlaku
Drcený kmín
Sladká paprika
Majoránka
Petržel
Sůl
Pepř
Postup:
Fazole namočíme přes noc a uvaříme. Cibuli, jarní cibulku, česnek, žampiony a anglickou slaninu nakrájíme na drobné kousky. V hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme anglickou slaninu. Postupně přidáváme cibuli, česnek, kmín, protlak, papriku, vývar, rajčata, žampiony a krátce povaříme. Přidáme fazole, kukuřici, cibulku, majoránku, sůl a pepř. Vaříme cca 25 min. Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.