Moje Hruška, Kuře po baskicku

Aktuální leták 14. 1. - 20. 1. 2025

Otevřít v PDF

Kuře po baskicku

Do 60 min./ Pro 2 osoby / Snadné / Hlavní chod / Česká kuchyně

Suroviny:

2 ks kuřecích stehen

1 ks červené papriky

1 ks žluté papriky

1 ks zelené papriky

1 ks maďarské klobásy

2 ks cibule

5 ks stroužků česneku

80 g černých oliv

400 g konzervovaných rajčat

1 PL uzené papriky

½ ČL chilli

Tymián

Olivový olej

Sůl

Pepř

Postup:

Papriky a cibuli nakrájíme na větší kousky, klobásku na kolečka a česnek na plátky. Do zapékací mísy dáme nakrájenou zeleninu, olivy, drcená rajčata, koření, osolíme a opepříme. Kuřecí stehna rozdělíme v kloubech na dvě části. Položíme na zeleninový základ zalijeme olivovým olejem a vše promícháme. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů cca 1 hodinu.

Přejeme dobrou chuť.

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.