Do 30. min/ Pro 6 osob / Snadné / Dezert / Česká kuchyně
Suroviny:
Piškotový korpus:
200 g polohrubá mouka
200 g cukr moučka
10 LŽ vlažná voda
10 LŽ oleje
4 vejce
½ prášek do pečiva
Krém:
2 ks mandarinkový kompot
2 ks pudink vanilkový bez vaření
5 LŽ cukr moučka
2 ks smetana 30 %
Hořká čokoláda
Postup:
Žloutky si oddělíme od bílků, vyšleháme s cukrem a přidáme, olej, vodu, prášek do pečiva a mouku. Z bílků si vyšleháme sníh, který postupně vmícháme do těsta. Přelijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě na 180 stupňů, dokud těsto nezezlátne. Mezitím si připravíme krém. Do mísy dáme kompot i se šťávou, cukr, smetanu a pudink. Uzavřeme víkem a třepáme tak dlouho dokud není krém tuhý. Krém rozetřeme na vychladlý piškot a postrouháme čokoládou. Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.