Do 30 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Oběd / Česká kuchyně
Suroviny:
3 ks hřibů
1 ks cibule
1 ks sladké smetany
100 g másla
0,5 l zeleninového vývaru
2 PL hladké mouky
2 ks bobkové listy
4 ks nové koření
Drcený kmín
Sůl
Pepř
Postup:
V hrnci rozehřejeme máslo. Cibuli nakrájenou na kostičky na něm necháme zesklovatět. Přidáme nakrájené houby a dusíme. Přisypeme drcený kmín, osolíme a opepříme. Zalijeme vývarem, přidáme nové koření a bobkový list. Povaříme cca 15 min., mezi tím si uděláme jíšku ze smetany a mouky. Přilijeme do základu a necháme provařit. Osolíme, opepříme a zakápneme citrónem. Podáváme s houskovým knedlíkem. Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.