Moje Hruška, Dýňová polévka se zázvorem a chilli

Aktuální leták 16. 4. - 22. 4. 2024

Otevřít v PDF

Dýňová polévka se zázvorem a chilli

do 40 min./ Pro 6 osob / Snadné / Polévka / Česká kuchyně

Dýňová polévka se zázvorem a chilli

Suroviny:

1 střední dýně Hokkaido

1 cibule

5 lžic olivového oleje

5 cm zázvoru

1 chilli paprička

700 ml vody

250 ml smetany na vaření

1 limeta

sůl, pepř

pražená dýňová semínka

Suroviny:

Do hrnce na rozpálený olivový olej dáme najemno nasekanou cibuli. Přidáme nakrájenou dýni na kostičky, zbavenou dužiny a semínek. Restujeme asi 5 minut. K dýni přidáme nastrouhaný zázvor, nakrájenou chilli papričku. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme vařit do změknutí. Jakmile je dýně měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem do jemného krému. Ještě dochutíme šťávou s limety. Polévku můžeme servírovat se smetanou, dýňovými semínky a chilli.

Přejeme dobrou chuť.

 

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.