Do 2 hod./ Pro 10 osob / Snadné / Ostatní / Česká kuchyně
Suroviny:
1 kg jahod
0,5 kg cukru
1 ks citrón
Postup:
Jahody umyjeme a očistíme. Dáme do mísy a zasypeme cukrem. Necháme 2 hod odležet v lednici. Směs přendáme do hrnce a pomalu vaříme. Během vaření sbíráme pěnu. Vaříme dokud se směs nezredukuje na polovinu. Přidáme šťávu z citrónu a vaříme do požadované konzistence. Do očištěných sklenic plníme směs ještě za horka. Ukládáme na plech a víčka položíme bokem, vložíme do vyhřáté trouby na 120 stupňů na cca 15 minut. Vyndáme z trouby. Sklenice pořádně zavřeme a otočíme dnem vzhůru nohama. Po 10 minutách otočíme zpět a necháme vychladnout. Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.