Do 30 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Dezert / Česká kuchyně
Suroviny:
250 g mouky
100 g másla
2 ks vejce
1 ks plechovka kondenzovaného mléka
½ lžičky jedlé sody
3 lžičky kakaa
Krém
50 g vanilkového cukru
50 g cukr krupice
200 g zakysané smetany
Postup:
Mouku, máslo, kondenzované mléko, jedlou sodu, kakao a vejce dáme do mísy a vymícháme těsto. Dáme do pekáčku, vystlaný pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 25 minut. Mezitím si smícháme zakysanou smetanu s cukrem. Krém naneseme na vychladlé těsto a posypeme čokoládovými hoblinkami. Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.