Do 30 min./ Pro 4 osoby / Snadné/ Polévka / Česká kuchyně
Suroviny:
1 ks plechovka krájených rajčat
250 g rajčatového protlaku
1 ks cibule
4 ks nové koření
2 ks bobkový list
1 PL cukru
1,5 l zeleninového vývaru
40 g hladké mouky
30 g másla
Olej
Sůl
Pepř
Postup:
V hrnci rozpálíme olej a přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme rajčata, bobkový list, nové koření, osolíme, opepříme, osladíme cukrem a necháme deset minut dusit. Zalijeme 1,5 l zeleninového vývaru a vaříme dvacet minut. Mezitím si připravíme jíšku. V rendlíku si rozehřejeme 30 g másla a spolu se 40 g hladké mouky, umícháme světlou jíšku, kterou rozmícháme v polévce. Přejeme dobrou chuť.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.