Moje Hruška, Babiččin kontrabáš

Aktuální leták 26. 3. - 8. 4. 2024

Otevřít v PDF

Babiččin kontrabáš

Do 30 min./ Pro 4 osoby / Snadné / Česká kuchyně

Suroviny:

600 g brambor

300 g pohanky

4 vejce

150 ml smetany 30 %

100 g slaniny

100 g tvrdého sýra

1 ks cibule

3 ks česneku

Sádlo

Majoránka

Sůl

Pepř

Postup:

Brambory uvaříme do poloměkka a nakrájíme na menší kousky. Pohanku propláchneme a vaříme 5 minut. Pod pokličkou necháme 20 minut dojít. Brambory, pohanku, česnek, cibuli, slaninu a majoránku smícháme dohromady, osolíme, opepříme a dáme do zapékací mísy vymazané sádlem. V předem vyhřáté troubě na 250 stupňů pečeme cca 10 minut, poté polijeme směs rozšlehanými vejci se smetanou, sýrem, solí a pepřem. Pečeme dalších cca 20 minut do zlatova. Přejeme dobrou chuť.

×

Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.