10. 10. 2024
Rybí prsty patří mezi jednu z pochoutek malých dětí, mnohdy si je ale rádi dají i dospělí. Mohli byste je také nalézt pod názvem "rybí tyčinky". Jedná se o dochucené proužky z ryb, které jsou připravovány v trojobalu, pak je už stačí jen osmažit, nebo upéct.
Lidé si je také mnohdy dělají i doma svépomocí, většinou je však koupíte v supermarketech a jsou dělány z treskovitých, štikozubcovitých či platýsových ryb. Podomácku se v nich dokonce využívají i rozmačkané brambory. První rybí prsty přitom vznikly před více než 60 lety díky britskému koncernu Birds Eye Wall's. Dnes se nejvíce vyrábí v Německu, a to pro celou Evropu, hlavní surovinou je zde aljašská treska a mořský losos. Pokud je ale dáváte dětem, mějte se na pozoru – obsahují totiž větší množství soli, i proto by dětem neměly být předkládány ve velkém množství! Ideálně jim tak dopřát jen asi tři kousky na jednu porci.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.