14. 3. 2024
Jedním z oblíbených jídel dostupných v každé asijské restauraci je kuřecí směs kung-pao. Odkud se však tato vynikající směs vlastně vzala?
Příběh začíná v provincii Guizhou v jižní Číně. Ding Baozhen, jako malý chlapec na počátku 19. století, zde jednou nešťastnou náhodou spadl do vody a nevěděl, jak plavat. Díky rychlé reakci místního obyvatele byl Ding zachráněn, následně pak pokračoval ve vládní funkci v provincii Sichuan. Ding chtěl poděkovat muži, který mu před léty zachránil život, a navštívil jej i jeho rodinu, aby vyjádřil svou vděčnost. Zatímco tam byl, muž mu naservíroval jídlo, které nikdy předtím nejedl, včetně nakrájeného a marinovaného kuřete, arašídů a pikantního sečuánského pepře. Pokrm mu chutnal natolik, že požádal o recept a začal ho podávat hostům i u sebe doma. Nedlouho poté se pokrm rozšířil po celé provincii. Postupem času se kuřecí kung-pao dostalo do restaurací po celé Číně a nakonec i do celého světa. Pro každého fanouška odvážných a kořeněných chutí je kuřecí kung-pao naprostou nezbytností, o kterou byste se rozhodně neměli ochudit!
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.