25. 4. 2024
Džem jablečno-jahodový "Jahůdka"
Džemy vynikají jedinečnou harmonií chutí a vůní létem prosluněného ovoce. Základem pro jejich výrobu je kusové ovoce, dodávané především prostřednictvím pulpy (mražením konzervované kusové ovoce nebo jeho části). Takové ovoce pak bývá lisováno, vařeno a zahuštěno cukrem. V kvalitním džemu nesmí chybět alespoň 35% podíl ovocné složky, ideálně však 45% – v tom případě je džemu přezdíváno "výběrový". Výhodou je, že si jej můžete zhotovit i doma, a to prakticky z jakéhokoli druhu ovoce.
Díky své méně tuhé konzistenci se hodí nejen k namazání na pečivo, palačinky nebo lívance, ale i k promazávání kynutých, třených a piškotových moučníků, perníků či dozdobení dezertů.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.