16. 5. 2024
Cottage je čerstvý sýr s jemnou, mírně kyselou chutí.
Je součástí rodiny čerstvých sýrů, které jsou bez kůry a nejsou určeny ke zrání za účelem rozvinutí chuti.
Cottage je považován za první sýr vyrobený v Americe.
Po staletí vyráběli farmáři v Evropě čerstvé selské sýry s přirozeně zkysaným mlékem. Imigranti do Ameriky přinesli tradici výroby čerstvého sýra a v polovině 19. století vstoupil do amerického slovníku termín "cottage".
Prodává se jak čistý, tak s dalšími příchutěmi (bylinky, ale třeba i ovoce).
Sýr by měl být skladován v chladničce, má vysoký obsah bílkovin a je dobrým zdrojem vápníku a riboflavinu.
Pro svůj lehký a svěží charakter se často konzumuje v salátech s čerstvým ovocem a zeleninou a jako zdravá, pohodlná svačina s vysokým obsahem bílkovin.
Produkt byl úspěšně přidán na nákupní lístek.